DalosDent Munkáink

Élethű, full kontúr cirkónium híd

Dalosdent_full_kontúr_cirkónium híd_előtteDalosdent_full_kontúr_cirkónium_híd_utána
Páciensünk a szuvas, letöredezett fogaira és foghiányaira keresett megoldást. Mivel nagyon szereti a pisztáciát és a mogyorót, ezért kifejezett kérése volt, hogy olyan megoldást találjunk, amellyel ezek gyakori fogyasztása sem jelent gondot.
Egy kis technikai magyarázat: a hagyományos fémkerámia, illetve a cirkónium-kerámia fogpótlások is 2 anyagból állnak. Fém vagy cirkónium vázra égetnek rá porcelánt (más néven kerámiát). Bár ezek is nagyon tartós fogpótlások, azonban a gyenge pontjuk lehet a 2 anyag találkozásánál történő repedés, kerámia lepattanás. Ez általában folyamatos, nagyon nagy erőhatások esetén történik.
A fentiek miatt páciensünk számára teljes kontúr, más néven fullkontúr cirkónium hidat készítettünk, mely csak 1 kemény anyagból, cirkóniumból áll, így nem kell tartani a kerámia lepattanásától. Ezen megoldás hátránya azonban, hogy nagyon merev, ezért több ideig tarthat megszokni. Továbbá amíg a cirkónium-kerámia hidak a kerámiának köszönhetően teljesen élethűek, addig a fullkontúr cirkónium hidak a kerámia réteg hiányából adódóan esztétikailag kissé alulmaradnak a cirkónium-kerámiához képest.
Szerencsére ma már a fullkontúr cirkónium élethű festésének köszönhetően ez sem jelent nagy problémát, így páciensünk teljesen elégedett volt a végeredménnyel, és a mogyoró sem okozhat neki gondot. 🙂

10% KEDVEZMÉNY ELSŐ KEZELÉSEDHEZ!

Iratkozz fel e-mail listánkra és
10%-os ajándék kupont adunk első fogászati kezelésedhez.

Call Now Button