DalosDent Munkáink

Sikeres fogmentés: Gyökértömés csere és új cirkónium koronák készítése

Gyökértömés_csere_új_cirkónium_koronák_előtteGyökértömés_csere_új_cirkónium_koronák_utána

A legnehezebb feladat, amikor az elülső fogak közül csak 1-re vagy 2-re készül fogpótlás, hiszen pontosan le kell másolni a szomszédos fogak színét, formáját. Szerintünk, és páciensünk szerint is ez tökéletesen sikerült. 😊👌

Páciensünk jobb felső metszőfogai egy gyerekkori baleset következtében megsérültek, ezért gyökérkezelték őket, és fémkerámia koronákat raktak rájuk. Sajnos azonban a gyökértömés nem volt megfelelő, és hosszú évek alatt kialakult egy nagy gyulladás a csontban, ami gócként fájdalmas és kellemetlen problémákat okozhat a szervezet távoli pontjain. A fogászati gócok kialakulásáról és veszélyeiről mi is írtunk egy korábbi blogcikkünkben – kattints, ha szeretnél többet megtudni a betegségről és kezeléséről!

Hosszas konzultáció előzte meg a kezelést, ugyanis egy ilyen nagy gyulladás esetén számításba kell venni, hogy a régi koronák alatt nem biztos, hogy maradt elegendő ép foganyag, emiatt nem garantálható a gyógyulás egy tökéletes új gyökértömés elkészítése esetén sem. Előfordulhat, hogy a hosszú kezelés végén mégis el kell távolítani a fogakat. 

Természetesen végül úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk megmenteni a fogakat.

Szerencsére a korona alatt teljesen kemény, ép foganyag volt, nem mozogtak a fogak. Kicseréltük a gyökértömést, aminek következtében pár napon belül megszűnt a gyökércsúcsnál korábban kitapintható duzzanat. A gyökértömés cseréje után 6 hónapot vártunk, majd egy CT felvételen értékeltük a gyulladás gyógyulását.

A felvételeken nagyon szépen látható volt a csontosodás, a gyulladás felszívódása, így a kezelés végén elkészítettük a végleges cirkónium koronákat.

A végeredmény egy nagyon természetes összhatású, szép mosoly lett, ami esztétikussága mellett gyulladásmentes és egészséges. 😊

10% KEDVEZMÉNY ELSŐ KEZELÉSEDHEZ!

Iratkozz fel e-mail listánkra és
10%-os ajándék kupont adunk első fogászati kezelésedhez.

Call Now Button