Ideiglenes fogpótlások

Egy másodpercre sem hagyunk fogak nélkül!

Ha attól tartanál, hogy foghíjasan nem tudsz emberek közé menni, ameddig el nem készül a végleges fogpótlásod, most szeretnénk megnyugtatni. Az azonnali, ideiglenes fogpótlásoknak számos fajtája van már, így egyetlen percig sem maradsz a rendelőn kívül esztétikus, szép mosoly nélkül!

Az azonnali, ideiglenes fogpótlások 4 fajtája

1. Azonnali, rendelői ideiglenes korona vagy híd

Rögzített fogpótlás esetében a fogak előkészítése előtt (vagy a régi híd eltávolítása előtt) lenyomatot veszünk, melyet rögtön a csiszolást követően feltöltünk fogszínű műanyaggal, visszahelyezzük az előkészített fogakra, ahol megköt, és felveszi az előkészítés előtti fogformát. Így mintha mi sem történt volna, a korábbi fogakkal megegyező formájú ideiglenes fogpótlást készíthetünk, a fogorvosi rendelőben azonnal.

Előnye, hogy nagyon gyorsan elkészül, azonban törékenyebb a végleges megoldásnál. A felülete kissé érdes, így ezt a megoldást akkor alkalmazzuk, ha csak maximum pár hétig szükséges ideiglenes fogpótlást viselni.

Dalosdent_Azonnali, rendelői ideiglenes fogpótlás

2. Fogtechnikus által készített hosszú távú ideiglenes korona vagy híd

Ha hosszabb gyógyulási időre van szükség – például egy foghúzás következtében – és ezért nem készítjük el azonnal az új, rögzített fogpótlást, akkor egy fogtechnikus által lenyomat alapján készített ideiglenes rögzített fogpótlást alkalmazunk.

A fogtechnikus által készített ideiglenes fogpótlás mellett szól, hogy tökéletes esztétikát biztosít, és akár 3 nap alatt elkészül. A felülete sima és tartós, de költségesebb, mint a rendelői ideiglenes fogpótlás.

Dalosdent_Fogtechnikus által készített ideiglenes fogpótlás
Dalosdent_Fogtechnikus által készített ideiglenes kész fogpótlás

3. Ideiglenes kivehető fogpótlás

Amennyiben nincsen elegendő saját fog egy ideiglenes rögzített fogpótlás készítésére, vagy implantációs fogpótlás készül a fogak lecsiszolása nélkül, akkor ideiglenes kivehető fogpótlást tudunk készíteni.

Ezt leggyakrabban implantációs fogpótlások esetén alkalmazzuk, mivel az akár több hónapos gyógyulási idő alatt is szükséges a fogak pótlása. 

Dalosdent_Ideiglenes, kivehető fogpótlások

Ennek elkészítése a mérettől függően mindössze pár napot, maximum 2 hetet vesz igénybe. Pótolhat csak egy hiányzó fogat is, de teljes foghiány esetén készülhet egy teljes, kivehető ideiglenes fogsor is.

Az ideiglenes, kivehető fogpótlások esetében is lehetőség van az azonnali, közvetlenül a foghúzás utáni átadásra, így egy percre sem kell elhagynia páciensünknek a rendelőt fogak nélkül. Ilyenkor a foghúzás előtt veszünk lenyomatot, és a fogtechnikus előre elkészíti az ideiglenes fogpótlást. 

Előnye, hogy azonnal használható, viszont a foghúzást követően az íny nagymértékben megváltozik, az ideiglenes fogsor így laza lesz, emiatt korrekcióra lehet szükség.

4. Maryland-híd

Az ideiglenes fogpótlások egy különleges típusa, melyet általában az elülső fogak implantációs fogpótlása esetén használunk.

A hiányzó fogat egy műanyag műfog pótolja, mely kis szárnyakkal kapcsolódik a szomszédos fogak hátsó felszínéhez. Az ideiglenes fogpótlást ragasztással rögzítjük az implantátum gyógyulási idejére, majd a végleges fogpótlás készítésekor eltávolítható a saját fogak megsértése nélkül is.

Dalosdent_Ideiglenes fogpótlás_Maryland-híd

Amennyiben segítségre és további információra van szükséged, várunk szeretettel a DalosDent fogászati rendelőben állapotfelmérésre! 😊

Nem tudod biztosan, hogy mire van szükséged?

Semmi gond! Nem vagy egyedül, de mi segítünk neked!

Gyere el hozzánk és megajándékozunk egy konzultációval és szájvizsgálattal egybekötött írásos kezelési tervvel, melynek értéke 10.000 Ft.

Ehhez nem kell más tenned, mint megadni e-mail címedet és 1 hónapon belül eljönni hozzánk konzultációra!

10% KEDVEZMÉNY ELSŐ KEZELÉSEDHEZ!

Iratkozz fel e-mail listánkra és
10%-os ajándék kupont adunk első fogászati kezelésedhez.

Call Now Button