Gyermekfogászat

Biztonságos és barátságos - Fogászati kezelések gyermekek részére

Tévhit, hogy a gyerekek tejfogaival nem kell foglalkozni, hiszen úgyis kiesnek, a fogászati kezelések pedig emiatt szükségtelenek – az igazság nem is állhatna távolabb ettől! Minél előbb ismerik meg a gyerekek a rendelőt, és a hozzá tartozó hangokat, eszközöket és gépeket, annál több lehetőségünk nyílik a bizalmas orvos-kisbeteg kapcsolat kialakítására.
A célunk, hogy barátságos légkört biztosítva, játékosan ismertessük meg a gyerekekkel a fogászatot, hogy ne féljenek, amikor kezelésekre érkeznek. Nagy hangsúlyt fektetünk a megelőzésre, és a megfelelő szemlélet kialakítására a szülőkben és gyermekekben egyaránt.
A jutalom természetesen nem marad el: az első látogatás után a gyerekek bátorságoklevéllel és egy választott játékkal mosolyogva távozhatnak. 🙂

Eddigi lencsevégre kapott munkáink

Hozd el hozzánk gyermeked fogászati kezelésre, ha…

♦ Szeretnéd megőrizni gyermeked jelenkori és jövőbeli fogainak egészségét

♦ Fontos számodra, hogy a fogászati ellátás barátságos légkörben történjen, ahol a gyermek biztonsága a legfontosabb

♦ A célod az, hogy a gyermeked jövőben is bizalommal, és ne félelemmel telve járjon fogorvoshoz

♦ Szeretnéd megelőzni a később kialakuló fogászati problémákat

♦ Már kialakult fogproblémára keresel megoldást

Szeretnél egyeztetni velünk még az ellenőrzés előtt? Írd meg nekünk kérdéseidet az info@dalosdent.hu-n vagy a facebookon keresztül!

Szeretnél időpontot foglalni gyermekednek fogászati kezelésre?

Töltsd ki rövid űrlapunkat, hogy kapcsolatba léphessünk veled!

6 fogászati kezelés gyermeked fogainak egészségéért

Nulladik lépés: a legelső kezelést megelőző bizalomépítés
A legelső konzultáció alkalmával megismertetjük gyermekeddel a fogászati rendelőt: megmutatjuk a különböző eszközöket, gépeket, belekukkantunk a szájába, levegővel megcsikizzük a fogát. Ha esetleg plüssállat társaságában érkezett, akkor természetesen a plüss fogait is megvizsgáljuk közösen. A végén gyermeked bátorságoklevéllel és egy választott játékkal mosolyogva távozhat is, így legközelebb már nem egy számára ismeretlen, és elsőre ijesztő környezetbe érkezik.

Gyermekbarát fogászat és fogászati kezelések a DalosDentnél

#1 Kezelés: Tejfog tömés
Ha a tejfog elkezdett szuvasodni, annak megállítása érdekében a szuvas részeket eltávolítjuk, és gyermekek számára kifejlesztett, fluoridleadásra képes tömőanyaggal betömjük. A gyerekek (természetesen szüleikkel egyeztetve) a tömőanyag színét is kiválaszthatják!

#2 Kezelés: Tejfog elcsiszolás
Mivel a tejfogak kis méretűek, ezért nem minden esetben lehet tömést készíteni a fogba. Az ilyen eset fennállásakor a szuvasodás eltávolításakor tisztítható, lapos felszínt alakítunk ki a fogban, amelyet lakkal ecsetelünk. Ezzel a fog szuvasodását megszüntetjük, és a továbbiakban is meggátoljuk annak kialakulását. A fog ezt követően tisztítható, így nem fog kilukadni a mellette előbújó maradó fog sem.

#3 Kezelés: Tejfog megnyitás, gyökérkezelés
A tejfogak esetében akkor lehet szükség gyökérkezelésre, amikor már nem elegendő egy tömés, ugyanis a szuvasodás elérte a tejfog belsejében lévő ereket és idegeket.
A maradó fogakkal eltérő módon a tejfogak gyökerének később fel kell szívódnia, így hagyományos gyökértömés nem alkalmazható, helyette a kezelés alkalmával a tejfogakat kitisztítjuk, a fájdalmas belső részeket pedig eltávolítjuk.

#4 Kezelés: Tejfog eltávolítása, helyfenntartó készülékek
A tejfogaknak fontos szerepük van a fogváltás folyamatában. Ha idő előtt kihúzzuk őket, azzal összezavarhatjuk a maradó fogak előbújásának menetét, ugyanis a kihúzott tejfog mellett megmaradt tejfogak bedőlhetnek a hiányzó helyre. Első körben a beteg tejfog okozta fájdalmat gyökérkezeléssel igyekszünk megszüntetni, és a lehető legtovább a helyén tartani.
Bizonyos esetekben azonban (pl. baleset, gyulladás, visszatérő fájdalom) szükség lehet a tejfog korai eltávolítására: ilyenkor helyfenntartó készülékeket alkalmazunk, amelyek nem engedik bedőlni a fogakat, így helyet biztosítva a maradó fogak előtöréséhez.
A tejfog eltávolítása esetén mindig mérlegeljük a gyermek életkorát és a maradó fog előbújásának várható idejét, hogy megfelelően tervezhessük meg a szükséges kezeléseket.

#5 Kezelés: Barázdazárás
Az első maradó (rágó)fog sokakat megtéveszt, mivel ez a sorban az utolsó, 5. tejfog mögött jön ki anélkül, hogy kiesne tejfog. A 6 éves 6-osnak is nevezik, ugyanis jellemzően ebben az életkorban várható az előbukkanása.

Minden fogra igaz, hogy leggyakrabban a rágófelszín barázdái hajlamosak a szuvasodásra. Éppen ezért nem sokkal a szóban forgó fogak kibújása után fluoridleadásra képes folyékony barázdazáró anyaggal feltöltjük a gyerekek fogainak barázdáit, hogy az ételmaradék ne kerülhessen be a nehezen tisztítható résekbe.

#6 Kezelés: Szájápolási program
A helyes fogmosás technikáját már fiatal korban fontos elsajátítani. Rendelőnkben egy alapos fogmosást követően plakkfestő tabletta segítségével megszínezzük a még lepedékes fogfelszíneket, hogy a szülő és a gyermek is lássa, hol kell jobban figyelnie fogmosáskor, illetve természetesen megmutatjuk a helyes fogápolási technikákat is.

Ezért válassz minket!

Tapasztalt csapat

Modern technológia

Egyéni kezelési terv

Átlátható költségek

5 csillagos visszajelzés

Bejelentkezés gyermekfogászatra

Gyermekfogászat árak

  • Barátkozás (30 perc ismerkedés, játék, bizalom kialakítás) 10.000 Ft
  • Tejfog eltávolítása 10.000-15.000 Ft
  • Tejfog gyökérkezelése, megnyitása 10.000-15.000 Ft
  • Tejfog tömés 15.000 Ft
  • Maradó fog barázdazárás 15.000 Ft
  • Tejfog ecsetelés 5.000 Ft
Dr. Bosch Anna fogorvos

Üdvözöllek!

Dr. Bosch Anna vagyok, fogorvos, és ha minket választasz, akkor én fogok foglalkozni a mosolyoddal.

10% KEDVEZMÉNY ELSŐ KEZELÉSEDHEZ!

Iratkozz fel e-mail listánkra és
10%-os ajándék kupont adunk első fogászati kezelésedhez.

Call Now Button