Blog a fájdalommentes és szép mosolyért

FogBlogunkat azért hoztuk létre, hogy minden páciensünk tájékozódni tudjon a leggyakrabban felmerülő fogászati problémák, kérdések kapcsán.

Dalosdent_Fogköztisztító blogcikk_kiemelt kép

Még nem használsz fogköztisztító kefét? Itt az ideje!

A mindennapi szájápolási rutin elengedhetetlen része a legalább napi kétszeri alapos fogmosás, azonban a fogak közötti résekbe nem jutnak el a fogkefe sörtéi.
A fogselymet szinte mindenki ismeri, ki is próbálta már, azonban a sokkal praktikusabb, jobb tisztító hatású fogköztisztító keféről sokan nem is hallottak még, pedig a legeldugottabb területeket is képes egyszerűen és maradéktalanul megtisztítani.
Lássuk, mi pontosan a fogköztisztító kefe, mi a helyes használata és miért érdemes beleépíteni a mindennapi szájápolási rutinodba!

Tovább »
Dalosdent_fogimplantátum választó kisokos_blogcikk

Fogimplantátum-választó Kisokos

Fogimplantátumra van szükséged, de nem tudod, hogy mi alapján érdemes választani? Milyen típusú fogimplantátumok beültetésével foglalkozik a DalosDent rendelője? Mennyibe kerül egy fogimplantátum? Most minden kérdésed megválaszoljuk!

Tovább »
Dalosdent_Kismama fogászat_Egészséges fogak_várandósság

Kismama fogászat – Kezelések a várandósság alatt

A terhesség egy csodálatos és egyben kihívásokkal teli időszak, amikor a kismamák teste-lelke számos változáson megy keresztül. Ezalatt nagyon fontos, hogy a leendő anyukák rendszeres vendégek legyenek a fogászaton, hiszen a szájüreg egészsége kiemelt figyelmet igényel a terhesség 9 hónapja alatt.
Blogcikkünkben részletesen körbejárjuk a kismama fogászat témakörét: mely fogászati kezelések végezhetők a várandósság alatt és melyek nem? Miért kiemelten fontos a megfelelő szájhigiénia ebben az időszakban és biztonságos-e röntgenfelvételt készíteni a fogak állapotáról?

Tovább »
Dalosdent_Bölcsességfog_blogcikk_bölcs_fog_kiemelt_kép

#NemFogFájni – Ez minden, amit a bölcsességfogakról és a műtétről tudnod kell

Úgy érzed, hogy a növekvő bölcsességfogaid kifejezetten utálhatnak téged, mert borzasztó fájdalmat okoznak neked nap mint nap? Vagy még csak sejted, hogy hamarosan téged is utolérhet a probléma, és szeretnéd megelőzni? Akkor épp téged keresünk! Blogcikkünkben mindent megtudhatsz a bölcsességfogakról, valamint arról, hogy milyen fogproblémákat okozhatnak, és a műtétet övező tévhiteket is azonnal megcáfoljuk!

Tovább »
Dalosdent_kezelési_terv_panorámaröntgen_blogcikk

Így készül a kezelési terved panorámaröntgen segítségével!

Egy friss panorámaröntgen, és egy alapos fogorvosi vizsgálat elengedhetetlen ahhoz, hogy pontos diagnózist állíthassunk fel, és a megfelelő kezelési tervvel segíthessünk fogproblémádon. Blogcikkünkben páciensünk röntgenképének segítségével végigvezetünk téged a fogászati kezelési terv összeállításához szükséges összes állomáson. Tarts velünk!

Tovább »
Dalosdent_fogtomes_blogcikk_kiemelt_kep

Megmentjük a lyukas fogad! – Mindent a fogtömésről

A WHO adatai szerint Európán belül hazánkban fordul elő legnagyobb arányban a fogszuvasodás, pedig megfelelő fogápolási rutinnal és rendszeres fogászati ellenőrzésekkel gyorsan javíthatnánk a statisztikán. Ha azonban már megtörtént a baj, akkor a fogtömés segít megmenteni a lyukas fogat a különböző fogbetegségektől. Mi a fogtömés, milyen típusai vannak, és mi történhet, ha túl sokáig halogatod a kezelést? Blogcikkünkből most kiderül!

Tovább »
Dalosdent_traumas_letort_fogak_blogcikk

Így szerezd vissza a régi mosolyodat, ha letört a fogad!

Letört a fogad, és szeretnéd visszakapni régi mosolyodat? Ebben a cikkben részletes útmutatást, és hasznos tanácsokat kínálunk a balesetben megsérült fog helyreállításával kapcsolatban, beleértve a szükséges fogorvosi kezeléseket, és a trauma okozta lelki sérülések feldolgozását is. Ne aggódj, nem vagy egyedül – légy a változás, amit látni szeretnél!

Tovább »
Tényleg számít, hogy milyen a fogam?

Mosolyogj magabiztosan a siker érdekében!

A randizásban a szép fogak és a ragyogó mosoly kulcsfontosságúak. A szép mosoly nem csupán a randizásban, hanem életünk számos területén előnyt jelent. Fogászati kezelésekkel könnyen és gyorsan látható eredményeket érhetsz el. Emellett a szép fogak az egészséges életmód és az ápoltság jelei is.

Tovább »
Dalosdent_Fogászati góc blogcikk

Az alattomosan megbúvó, csendes ellenség: a fogászati góc

Meglepődnél, ha kiderülne, hogy az évek óta fennálló hajhullásod, a kellemetlen ekcémád vagy az ízületi gyulladásaid okozója mind-mind a szájüregeden belül keresendő? A fogászati góc csendben, igen alattomos módon okozhat különféle fájdalmas gócbetegségeket. Blogcikkünkben kifejtjük, hogy mi pontosan a fogászati góc, és hogyan zajlik a kezelése a fogorvosi rendelő falain belül.

Tovább »
Dalosdent_fogkőeltávolítás fontossága_blogcikk

5 ok, hogy azonnal megszabadulj a fogkőtől!

Nagy baj is lehet abból, ha nem foglalkozol a fogköveddel!
Blogcikkünkben kifejtjük, hogy miért érdemes már a kezdődő fogkövet is eltávolítani, milyen betegségek kialakulásához vezet, ha nem foglalkozol a problémával és mit tehetsz a megelőzés érdekében.

Tovább »
Dalosdent_Fogápolás blogcikk

Biztos, hogy mindent tudsz a helyes fogápolásról?

A szájápolás napi rutinunk szerves része: tudjuk, hogy minden reggel és este érdemes alaposan megtisztítani fogainkat, jó minőségű fogkefét, fogkrémet, esetleg még fogselymet is ajánlott használni. De ez a sok éve berögződött rutin valóban a legmegfelelőbb fogaid és ínyed egészségének megőrzésére?

Alábbi blogcikkünkben kitérünk arra, hogy milyen típusú fogkefét és fogkrémet ajánlott használni fogmosáshoz, illetve arra is, hogy milyen fogmosási technikákat szükséges követni ahhoz, hogy elkerüld a különböző íny-és fogproblémákat a jövőben.

Tovább »
Dalosdent_fogszabályozás menete

A fogszabályzás 6 állomása a magabiztos mosolyért

A fogszabályozás útján a hatodik állomással érünk el a célig: az esztétikus, szabályos fogsorig, amellyel magabiztosan mosolyoghatsz. Kétrészes blogcikkünk második részéből kiderül, hogy mi a fogszabályozás menete, illetve szót ejtünk a felnőtt és gyermek fogszabályozás fontosságáról is.

Tovább »
Dalosdent_fogszabályozás fajtái

Fogszabályozás, avagy a szép és szabályos fogsor művészete

Nem kérdés, hogy egy szép mosoly ugyanúgy öltöztet és elképesztő magabiztosságot adhat, mint egy ékszer, egy csinos ruha, vagy egy jól szabott öltöny. A fogorvostudomány folyamatos fejlődésének hála az esztétikus, szabályos fogsor sem marad elérhetetlen álom. A fogszabályozás több fajtája is ismert már, kétrészes blogcikkünk első részében be is mutatjuk mindegyiket, és felszámolunk a legelterjedtebb tévhitekkel is!

Tovább »
Dalosdent_fogfeherites blogcikk_3

Megcáfolva: 4 tévhit a fogfehérítéssel kapcsolatban

Kétrészes blogcikkünkben megcáfoljuk a fogfehérítést övező legnépszerűbb városi legendákat, ismertetjük a ragyogó fehér mosoly elérésének 2+1 fajtáját, és a témát érintő hasznos (és fontos) tippek sem maradnak el.

Az első részben a legnépszerűbb tévhiteket cáfoljuk meg.

Tovább »

Igazságot a kivehető fogpótlásnak!

Előző blogcikkünkben kifejtettük, hogy miért fontos pótolni a hiányzó fogakat, most pedig szeretnénk bemutatni és igazságot szolgáltatni annak a fogpótlásnak, amelytől a legtöbben tartanak, azonban a legpraktikusabb: a kivehető fogpótlásokat.

Tovább »

Van már kiesett fogad? Nem hiányzik?

Tegyük fel, hogy csak egyetlen egy fog hiányzik a fogsorodból. Egy apró űr, ami első pillantásra talán csak esztétikai problémának tűnik, azonban ahogyan telik-múlik az idő, tapasztalni fogod, hogy ennél sokkal súlyosabb következményeket von maga után az, ha nem pótolod a fogadat.

Tovább »

10% KEDVEZMÉNY ELSŐ KEZELÉSEDHEZ!

Iratkozz fel e-mail listánkra és
10%-os ajándék kupont adunk első fogászati kezelésedhez.

Call Now Button